Συνέντευξη εργασίας στον Κατασκευαστικό κλάδο | Η Διάνα Χαριτωνίδου της Advanced Building Trades συμβουλεύει

Εργασία

15/4/2020 4:34:00 μμ

Οι συνεντεύξεις συνεχίζονται και στην ενότητα "Ερωτήσεις Συνεντέυξεων" του HR Corner έρχονται να προστεθούν οι συμβουλές και οι οδηγίες της Διάνας Χαριτωνίδου, στελέχους του Human Resources Department, της Advanced Building Trades

Ποιες διεξιότητες είναι σημαντικές για τον κλάδο; Τι ερωτήσεις θα σας γίνουν σε μία ενδεχόμενη συνέντευξη και τι πρέπει να προσέξετε;

"Πώς θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη μιας παραγγελίας; Σε περίπτωση που μια παραγγελία δεν είναι διαθέσιμη, ποιες ενέργειες ακολουθείτε; Ποια λογισμικά σχεδίασης γνωρίζετε και πόσο εξοικειωμένοι είστε με αυτά;" είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα κληθείτε να απαντήσετε ανάλογα με τη θέση και την ειδικότητά σας.

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι για την ABT οι επικοινωνιακές δεξιότητες και το ομαδικό πενύμα εργασίας, καθώς όπως αναφέρει η κα Χαριτωνίδου "Ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζονται οι εργαζόμενοί μας και επεξεργάζονται τις πληροφορίες που δέχονται ώστε να παίρνουν τις καταλληλότερες αποφάσεις, είναι για εμάς εξαιρετικά σημαντικός."

Όσον αφορά τα hard skills "χρήσιμη είναι η γνώση λειτουργίας σχεδιαστικών προγραμμάτων και η δυνατότητα των υποψηφίων να δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες κατά τη σχεδίαση. Επίσης, δυσεύρετη είναι και η ικανότητα των υποψηφίων να προτείνουν λύσεις και εναλλακτικές σε διάφορα ζητήματα, όπως τη λειτουργικότητα, την αισθητική και την εργονομία των σχεδίων."

Σε περίπτωση συνέντευξης σε μία εταιρεία όπως η ABΤ θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μικρά τεστ δεξιοτήτων και γνώσεων, τα οποία έχουν σκοπό την αμερόληπτη αξιολόγησή σας.

Σημαντικό είναι να έχετε θέληση για μάθηση και να είστε πάντα ενημερωμένοι με τις σύγχρονες τάσεις του κλάδου.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει o Διάνα Χαριτωνίδου στο Jobfind σχετικά με τη Συνέντευξη Εργασίας στην Advanced Building Trades.


Λίγα λόγια για την εταιρεία

Η ABT είναι κατασκευαστική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη που παρέχει πλήθος τεχνικών λύσεων για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αντικείμενά της είναι, η κατασκευή επίπλων, οι ανακαινίσεις, οι ηλεκτρολογικές, υδραυλικές, γυάλινες και μεταλλικές εγκαταστάσεις και η τοποθέτηση γυψοσανίδας και μαρμάρων. Δίνει τεράστια σημασία στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει, στη λεπτομέρεια κατά την υλοποίηση και στις δεξιότητες των εργαζομένων της.